5 Goede voornemens voor in de slaapkamer

Begin jij het nieuwe jaar met goede voornemens? Misschien is het dan een goed idee om een paar voornemens te maken voor je relatie.
Een nieuw jaar is een mooi moment om te besluiten nieuwe energie te steken in je huwelijk.


Ik ben verzot op lijstjes en kon het niet laten om alvast een voorzetje te maken. En bewust koos ik voor een stel voornemens die allemaal draaien rond die ene kamer die zo’n centrale rol speelt in de liefde: onze slaapkamer. Doe je mee dit jaar?

1. Benoem je slaapkamer tot privéterrein

Een kamer helemaal alleen voor jullie zelf. En een bed dat je met niemand anders hoeft te delen dan met je allerliefste. Als je gezinsleden tot nu toe in en uit mogen lopen op jullie kamer, zal dat wel even wennen zijn. En als jullie elke morgen beginnen met z’n allen in het grote bed, wordt het misschien zelfs even slikken. Maar bedenk eens welke voordelen daar tegenover staan:

Een kamer die jullie privéterrein is, kun je zo intiem en persoonlijk inrichten als je wilt. Alles wat je er neerzet of ophangt, is immers alleen voor jullie ogen bestemd.
En in zo’n kamer kun je je ook zo vrij en onbevangen gedragen als je maar wilt. Je loopt immers geen risico dat er zomaar iemand binnenkomt. Wat een vrijheid levert dat op!


Als de kinderen op woensdagmiddag jullie bed niet meer als trampoline gebruiken, kun je dat briefje dus wél gewoon op haar kussen leggen.
Als jullie wastafel niet meer door het hele gezin gebruikt wordt, kun je dat sexy nachthemd gewoon wél vast klaarhangen.
En in een bed waarin je met z’n tweeën wakker wordt,
kun je gerust naakt in slaap vallen.


2. Verboden toegang voor mobiele apparaten

We weten intussen allemaal wat voor effect al dat blauwe licht op je nachtrust heeft. Maar ook je relatie heeft er last van. Je kunt natuurlijk Facebooken tot je ogen dichtvallen. Maar je kunt ook tegen elkaar aankruipen en nog even wat praten over de afgelopen dag. En natuurlijk is er ‘s morgens al weer een heleboel gebeurd op Twitter. Maar je kunt dat momentje ook gebruiken om nog even te knuffelen voordat je aan het werk gaat. Al die gemiste kansen voor een intiem momentje zijn toch ontzettend jammer?

3.  Creëer een oase van rust

Stel dat je de slaapkamer in loopt en het eerste wat je ziet is die wasmand die je nog niet leeggevouwen had. Of je oog valt meteen op de stapel papieren op je bureau, die je eigenlijk vandaag nog had willen lezen. Wat een dom

per is dat!

Jullie slaapkamer mag de plek zijn waar je je samen kunt ontspannen. Waar je juist even niet aan al je verplichtingen hoeft te denken. Een kamer waar je met prettiger dingen bezig bent dan met je werk.


4.  Spot uit, lichtje aan

Vrijen in het donker, heerlijk! Lekker veilig en intiem. Geen afleiding door alles wat je om je heen ziet. En alle gelegenheid om te genieten via je andere zintuigen: voelen, ruiken, proeven, luisteren.

Vrijen met het licht aan, geweldig! Lekker open en intiem. Genieten van alles wat je ziet. Elkaar in de ogen kunnen kijken. Waarom doen zoveel stellen dan toch elke keer de lamp uit voordat ze in elkaars armen kruipen?

Schaamte speelt een grote rol. Zo jammer is dat, want dan mis je samen zoveel. En dat terwijl liefdesogen toch heel anders kijken… Wat zou het een hoop schelen als we met mildheid en liefde naar onszelf zouden leren kijken.

Maar wat ook een hoop zou schelen is op korte termijn een stuk makkelijker te realiseren: ander licht! Vrijen onder een felle plafondlamp is misschien sowieso niet zo’n goed idee. Maar als er nou eens een zacht schemerlampje boven jullie bed hing. Of er stond een klein kaarsje op je nachtkastje. Zou je het dan toch niet eens willen proberen?

5.  Weest gastvrij voor jezelf

Stel dat je slaapkamer een Bed & Breakfast was. Wat zou je dan doen vlak voordat de gasten arriveerden? Loop aan het begin van de avond je slaapkamer eens rond met de blik van een gastheer of gastvrouw. Doe je de gordijnen vast dicht? Draai je de verwarming nog wat hoger, of zet je juist het raam wat verder open? Schud je de kussens op en sla je het dekbed uitnodigend open? Leg dat stapeltje even in de kast en kijk snel of er nog sokken op de grond slingeren. Klaar!

Het hoeft nauwelijks tijd te kosten, zo’n finishing tough. Maar als je straks naar bed gaat, maakt het echt een wereld van verschil.

Welkom in jullie eigen slaapkamer!

« Accu (2016) - Liefde en dank »

Gerelateerde onderwerpen:
Genieten van seks!